Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.

Samen het verleden bovenhalen.

Glück auf!
Terug naar Word koempel

Word Vriend

Wat vragen wij van onze Vrienden?

Vriend word je door een jaarlijkse donatie van minimaal € 15,- te over te maken aan het Nederlands Mijnmuseum. Dit minimumbedrag zal in 2021 een beetje omhoog gaan, maar gezien ons 15-jarig jubileum willen we mensen aanbieden om tot die tijd nog Vriend te worden voor deze speciale prijs.

 

Waarom zou je Vriend worden van het Nederlands Mijnmuseum?

Met jouw donatie steun je het behoud van het Nederlandse mijnverleden. Op dit moment zetten wij met vrij beperkte middelen het maximale neer. Het mijnverleden beslaat namelijk een periode van bijna een eeuw en beïnvloedde de levens van miljoenen mensen: mijnwerkers, hun vrouwen en kinderen, families die vanuit alle hoeken van Europa en daarbuiten naar de Mijnstreek emigreerden en alle Nederlanders die de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Het mijnverleden is groots, maar aan de andere kant ook goed weggepoetst. We hebben nog flink wat werk aan de winkel, willen we het mijnverleden de plek geven die het verdient. Elke euro komt hierbij goed van pas. Niet alleen jouw financiële bijdrage, maar ook de grootte van onze Vriendengroep is een goed signaal naar overheden en fondsen.

Wat kan ik als Vriend verwachten van het Nederlands Mijnmuseum?

 

Als Vriend van het Nederlands Mijnmuseum ben je onderdeel van de gemeenschap rondom het Nederlandse mijnverleden. Vrienden houden wij als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten het museum. Zeker in 2021 – met de bouw/inrichting van een splinternieuwe museumlocatie in hartje Heerlen – zal dat spannend worden.

Voor Vrienden organiseren wij ook elk jaar een speciale Vriendendag. Op deze dag ontmoet je andere Vrienden, waaronder oud-mijnwerkers en andere geïnteresseerden. Daarnaast stellen we een inhoudelijk programma samen waarbij er gelegenheid is om te borrelen.

Hoe word ik Vriend?

Hopelijk heb je veel zin om je aan te melden als Vriend! Wij zien een Vriendschap met jou graag tegemoet. Vul hieronder je contactgegevens in en wij sturen je een bevestiging van je Vriendschap per mail. Het kan een paar dagen duren voordat je deze ontvangt.

Terug naar de website