Veel aandacht voor eerste Mijnlampenspreekuur

Op vrijdagmiddag 6 maart vond in het Nederlands Mijnmuseum het eerste Mijnlampenspreekuur plaats. Er was volop aandacht van zowel bezoekers als pers. Bezoekers konden kosteloos hun mijnlamp aanbieden ter inspectie bij onze mijnlampexperts, Hans te Wiele en Kevin Raetsen.

Meer dan vijftig mensen kwamen deze vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met hun mijnlampen. À la Kunst & Kitsch stond er een rij voor de inspectietafels van nieuwsgierige bezoekers met tassen. De meeste mensen waren niet dermate geïnteresseerd in de geldelijke waarde, maar meer in het verhaal achter hun mijnlamp. Wat is het voor soort mijnlamp? In welke tijd is de mijnlamp gebruikt en in welke mijn? Voor veel bezoekers ging het om familie-erfstukken, waarvan de verhalen dichtbij kwamen.

Media-aandacht
Een radio-interview en een televisie-opname verzorgd door L1 radio en tv, dan nog een prachtstuk in De Limburger en een mooi artikel op 1Limburg; om media-aandacht zat niemand verlegen tijdens het allereerste Mijnlampenspreekuur. Er werden interviews afgenomen en prachtige foto’s gemaakt.

Vervolg
Het eerste Mijnlampenspreekuur was een succes. Mocht er een vervolg worden georganiseerd, dan zullen wij onze volgers hiervan op de hoogte brengen, via de gebruikelijke kanalen.

Volg het Nederlands Mijnmuseum via Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter en geef je op voor onze nieuwsbrief door een email te sturen naar communicatie@nederlandsmijnmuseum.nl.