Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Gl├╝ck auf!
Terug naar nieuws

Vanaf 1 december: foto-expositie Toen de Mijnen verdwenen

Na twee jaar voorbereiding is het eindelijk zover! Het Nederlands Mijnmuseum presenteert de foto-expositie van fotograaf Wouter Zaalberg mogelijk gemaakt door IBA Parkstad: Toen de Mijnen verdwenen. Deze is binnenkort te bezichtigen in de binnenstad van Heerlen. Niet in een warenhuis zoals dat van Kneepkens, maar wel in een leegstaand winkelpand, beter bekend als de plek waar van Van Os tassen en koffers zat gevestigd tegenover Quatro Cinema. Op 1 december wordt de tentoonstelling geopend voor publiek.

Foto-expositie Toen de Mijnen verdwenen neemt je naar de recente geschiedenis van Heerlen en omstreken. Hierin ontdek je de vele sporen die de mijnbouw en vooral de roerige periode erna achterlieten. De meeste sporen zijn verdwenen door de sloop van veel van het erfgoed. De meeste oud-mijnwerkers zijn niet meer in leven, maar hun zonen en dochters dragen het erfgoed op hun eigen manieren uit. Ook het Heerlen dat aan lager wal raakte na de mijnsluitingen, wordt indringend in beeld gebracht.

Opening 1 december 2021

Vanaf woensdag 1 december wordt de tentoonstelling geopend voor het publiek. Deze zal van 1 december tot en met 13 februari, wekelijks van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17.30 uur, gratis te bezichtigen zijn. De foto-expositie is opgedeeld in drie delen: elk deel belicht de periode tussen de aankondiging van de mijnsluitingen en het heden op een andere manier. Landschappen, stillevens en portretten vertellen elk een eigen verhaal, allemaal puzzelstukjes die het ingewikkelde verhaal van de regio vormen.

Kijk voor een mooie impressie op de website van Toen de Mijnen verdwenen.

Foto-expositie Toen de Mijnen verdwenen
Geleenstraat 16, Heerlen-centrum
Van 1 december 2021 tot en met 13 februari 2022
Wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur
Gratis te bezoeken

De expositie is verdeeld over vier verdiepingen waarvan enkel de begane grond rolstoeltoegankelijk is. Voor mensen die de andere verdiepingen niet kunnen bereiken, is er een fotoboek in te zien met alle foto’s en bijschriften.

Terug naar de website