Gl├╝ck Auf!

Succesvol 'Kolen & granaten' krijgt educatief vervolg in Bernardinus

Het succes van pop-up museum Kolen & granaten, een initiatief van het Nederlands Mijnmuseum, krijgt een educatief vervolg in het Bernardinuscollege in Heerlen. De informatiepanelen van de tentoonstelling over de mijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog zullen van vrijdag 17 januari t/m 5 mei 2020 weer te bezichtigen zijn voor zowel scholieren als bezoekers van buitenaf. Tijdens deze periode programmeert het Nederlands Mijnmuseum extra activiteiten rondom het thema voor beide doelgroepen.

In de maand september 2019 trok het pop-up museum Kolen & granaten in het Maankwartier verrassend veel bezoekers en waren de reacties op de tentoonstelling bijzonder positief. Naar aanleiding van dit succes en de ontwikkeling van een educatief programma heeft het Nederlands Mijnmuseum besloten een vervolg te geven aan Kolen & granaten, dat is ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg in samenwerking met Continium discovery center.

Vanaf 17 januari zal de tentoonstelling Kolen & granaten (met uitzondering van de objecten) weer kosteloos te bezoeken zijn in het Bernardinuscollege. Bezoekers van buitenaf kunnen zich hiervoor melden bij de balie. Hier vormen de informatiezuilen een onderdeel van een breder (educatief) programma, waarvan het openbare deel later bekend zal worden gemaakt. Voor de invulling van dit programma wordt onder andere de expertise ingeroepen van mijnbouwexpert Serge Langeweg en Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG).

Op vrijdag 17 januari om 16.00 uur vindt de opening van de tentoonstelling plaats in de hal bij de hoofdingang van het Bernardinuscollege.