Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Wij zoeken sponsoren en donateurs! Help je mee?

Draag jij je steen(kool)tje bij aan het behoud van het mijnverleden?

Wij zijn druk in de weer om de nieuwe museumlocatie in de binnenstad van Heerlen in te richten. Hierbij zijn we niet alleen op zoek naar objecten, maar ook naar sponsoren en donateurs! Bedrijven, en mensen zoals jij, wiens harten sneller kloppen voor het mijnverleden en alles wat we doen om dit belangrijke, maar onderbelichte hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis levend te houden.

In aanloop naar de opening van de nieuwe museumlocatie in het voormalige mijnwerkerswarenhuis Kneepkens,  roepen we iedereen die zich verbonden voelt met het mijnverleden op om een donatie te doen of als bedrijf ons te sponsoren. Er is een speciaal sponsorprogramma met interessante voordelen. Zo ontvangt een selecte groep sponsoren een originele pentekening van kunstenaar Theo Lenartz en worden er privérondleidingen gegeven door het nieuwe museum.

Vriend worden

Als particulieren kun je Vriend van het Nederlands Mijnmuseum worden voor maar €15,- per jaar. Als Vriend word je onderdeel van de gemeenschap rondom het Nederlandse mijnverleden. Vrienden zijn als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en komen samen tijdens de jaarlijkse Vriendendag. Ook kun je een eenmalige, vrije donatie doen.

Wij danken iedereen die een bijdrage doet van harte en hopen jullie snel te kunnen verwelkomen in ons nieuwe museum (dat dan ook een beetje van jou is).

Terug naar de website