Gl├╝ck Auf!

Roda JC selectie bezoekt de Mijnstreek

Op 4 september bracht de selectie en staf van Roda JC een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum te Heerlen en de Schacht Nulland in Kerkrade.

Wethouder Clemens (erfgoed) ontving de voetbalspelers bij het Mijnmuseum. Een oud-mijnwerker vertelde vervolgens over het werk ondergronds en de koempelmentaliteit die daarbij van groot belang was.

Vanuit het Mijnmuseum reed de spelersbus door de Oostelijke Mijnstreek en werd er informatie verstrekt over de geschiedenis van de regio. In Kerkrade werd een bezoek gebracht aan de Schacht Nulland. Een overblijfsel van de oudste mijn van Nederland, de Domaniale Mijn. Daar vertelden oud- mijnwerkers hun persoonlijke verhalen en herinneringen aan de mijntijd.

Op 29 augustus brachten de twee jeugdteams Roda JC O13 en O14 een bezoek aan het Mijnmuseum en heeft wethouder Jo Schlangen (cultuur) ze bij de Schacht Nulland in Kerkrade ontvangen.

Het mijnverleden zit in het DNA van de regio en de mensen die er wonen en werken. Met dit bezoek wil Roda JC de spelers bewust maken van de historie van de club en de omgeving.