Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Gezocht foto’s van mijnwerkersbaby’s

Het Nederlands Mijnmuseum is op zoek naar foto’s van mijnwerkersbaby’s die zijn geboren in de Vroedvrouwenschool Heerlen. In samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in Maastricht maakt het Mijnmuseum een fototentoonstelling over “De Vroedvrouwenschool & Mijnwerkers”. De tentoonstelling gaat bestaan uit persoonlijke foto’s die mensen aandragen om het verhaal van de mijnwerkersgezinnen te vertellen.
Bent u oud-mijnwerker of mijnwerkerszoon of -dochter en heeft u foto’s en verhalen van de Vroedvrouwenschool (Sint Elisabethkliniek)? Bent u hier zelf geboren of zijn uw kinderen hier geboren en heeft u hier foto’s van? Of heeft u ander fotomateriaal dat een band heeft met de Vroedvrouwenschool en mijnwerkers(baby’s)? Zo ja, zou u deze foto(‘s) dan willen delen met een groot publiek?
Doe mee en stuur ons uw foto’s toe. Zo vertellen we samen het verhaal over de mijnwerkersbaby’s die geboren werden in de Vroedvrouwenschool te Heerlen.
Stuur voor 1 oktober uw foto’s en verhaal naar info@nederlandsmijnmuseum.nl. Ook kunt u contact opnemen met het museum via 045-5713707 of kom langs met uw foto’s (Mijnmuseumpad 2).
Terug naar de website