Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?

Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!
Terug naar overzicht

Opstand in Heerlen

Op donderdag 25 oktober 2018 organiseert het Nederlands Mijnmuseum de lezing ‘Opstand Heerlen’ door Maurice Hermans. Hermans is de schrijver van het boek De Antistad. In dit werk wordt de roerige periode na de mijnsluiting in Heerlen beschreven en de diverse vormen van opstand die de stad hebben gevormd. Deelnemers dienen zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl (€ 7,50).

Vanaf 19.00 uur worden de bezoekers ontvangen met een kop koffie en een stuk  vla. Vervolgens zal Maurice Hermans de lezing starten en na afloop vragen uit het publiek beantwoorden. De avond wordt afgesloten met een borrel.

 

Adres: CBS-Weg 2, 6412 EZ Heerlen
Aanvangstijd: 19.00 uur
Kosten: € 7,50
Aanmelden: bezoekers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl

Meer informatie over het boek

In De Antistad schrijft Hermans over diverse opstanden in Heerlen. Zoals de weerstand tegen de sloop van enkele markante gebouwen in de stad, protest tegen de komst van de tippelzone op de Heksenberg (Heerlen) en verzet tegen de komst van pretpark Six Flags in natuurgebied Terworm. Ook wordt beschreven dat de sluiting van de Nederlandse steenkolenmijnen weinig oproer veroorzaakte terwijl dit in andere landen zoals in België en Groot-Brittannië tot grote revoltes leidde.

Foto: Perry Schrijvers