Kolen & granaten pop-up museum

Van 3 tot en met 29 september opent het Nederlands Mijnmuseum: Kolen & granaten. Een pop-up museum gevestigd in het Maankwartier waarin je mee wordt genomen naar een van de meest onstuimige periodes van het mijnverleden, de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van originele objecten, historische foto’s, propagandamateriaal, kunstwerken uit die periode en memoires ontdek je in wat voor een moeilijke spagaat niet alleen de mijnwerkers, maar ook de mijndirecties zich bevonden: steenkool diende het landsbelang, maar voedde ook de vijandelijke oorlogsmachine…

In het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg is pop-up museum Kolen & granaten de hele maand september (dinsdag t/m zondag van 11 tot 16 uur) gratis te bezoeken op Maanplein 52 in Heerlen.

Ter verdieping van het pop-up museum is er ook een boeiende lezingenreeks.