Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?

Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!
Terug naar overzicht

Kijkje in het depot

Het Nederlands Mijnmuseum schenkt op 14 oktober 2018  tijdens het open depot speciale aandacht aan het thema ‘Opstand’. Er worden een aantal bijzondere stukken tentoongesteld, die de verhalen vertellen van opstanden en verzet tijdens en na de periode van de mijnbouw in het zuiden van Nederland. Hou je van snuffelen door boeken, voelen aan mijnlampen en kijken naar bijzondere objecten? Breng dan een bezoek aan ons depot!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen stelt het Nederlands Mijnmuseum het depot open voor potten- en mijnlampenkijkers. Zie hoe kunstwerken worden opgeborgen en wat er zoal in het depot te vinden is. Snuffel door boeken, voel aan objecten en breng een registratienummer aan op wandborden. Vrijwilligers zijn in het depot aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en vragen te beantwoorden.

Een bezoek aan het depot is ook te combineren met een bezoek aan het museum dat op deze dag gewoon geopend is.

Praktische informatie  

Adres: Mijnmuseumpad 2 (navigeren op CBS-weg 2), 6412 EX Heerlen
Datum: 14 oktober, 11.00-14.00 uur
Kosten: Het bezoek aan het depot is gratis, het bezoek aan het museum voor volwassenen €4,-/ kinderen €1,-.
Telefoonnummer: 045-5713707

Parkeren

Het adres Mijnmuseumpad 2 staat niet in alle navigatiesystemen. Navigeer voor de parkeerplaats bij het museum naar ‘CBS-weg 2’ in Heerlen.

Volg vanaf de autoweg de bruine bordjes met ‘Nederlands Mijnmuseum’. Rijd via de Kloosterweg en ga links bij het stoplicht de CBS-weg in. Na 100 meter rijdt u links de parkeerplaats op van het oude CBS-terrein (Carbon6).
De slagboom opent met het tonen van uw bankpas. Rijd tot aan het CBS-gebouw en ga linksaf, aan de linkerkant kunt u parkeren. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen.