Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?

Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!

Wat speelt
er ondergronds?

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum behandelt in detail het leven in en om de mijnen van 1898 tot 1974. Wisselende exposities en evenementen bieden daarnaast verdieping op diverse onderwerpen in relatie tot de mijnbouw.

wo.04.12

Barbaradag in Royal

Op woensdagavond 4 december 2019 viert het Nederlands Mijnmuseum samen met de rest van de mijnstreek Barbaradag, de naamdag van de beschermheilige van de mijnwerkers.

Voor het eerst zal deze plaatsvinden in de Royal in Heerlen. Het programma omvat de vertoning van een documentaire en een korte film. Lees hier meer over het programma.

Het programma begint om 19.30 uur en de kaartverkoop start om 19.00 uur. Kaartjes kosten € 5,- per persoon aan de avondkassa.

Heet je Barbara? Dan krijg je op vertoon van de ID gratis entree!

 

Lees meer

Vaste collectie

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum omvat een selectie van bijzondere en authentieke objecten uit het mijnverleden, van zwaar materieel tot textiel en van mijnlampen tot kunst.

In het Nederlands Mijnmuseum vind je vooral objecten uit het ondergrondse mijnbedrijf. Denk aan de uitrusting van een mijnwerker, de inrichting van een verbandkamer of ingenieuze meetapparatuur. Niet alle objecten staan trouwens in een vitrine! Probeer gerust om een afbouwhamer op te tillen, luid de bel van de schachtlift en voel de steenkool in je handen.

Terug naar de website