Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?

Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Gl├╝ck Auf!

Wat speelt
er ondergronds?

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum behandelt in detail het leven in en om de mijnen van 1898 tot 1974. Wisselende exposities en evenementen bieden daarnaast verdieping op diverse onderwerpen in relatie tot de mijnbouw.

di.03.09 - zo.29.09

Kolen & granaten pop-up museum

Van 3 tot en met 29 september opent het Nederlands Mijnmuseum: Kolen & granaten. Een pop-up museum gevestigd in het Maankwartier waarin je mee wordt genomen naar een van de meest onstuimige periodes van het mijnverleden, de Tweede Wereldoorlog.

Ter verdieping van het pop-up museum is er ook een boeiende lezingenreeks.

Lees meer

Vaste collectie

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum omvat een selectie van bijzondere en authentieke objecten uit het mijnverleden, van zwaar materieel tot textiel en van mijnlampen tot kunst.

In het Nederlands Mijnmuseum vind je vooral objecten uit het ondergrondse mijnbedrijf. Denk aan de uitrusting van een mijnwerker, de inrichting van een verbandkamer of ingenieuze meetapparatuur. Niet alle objecten staan trouwens in een vitrine! Probeer gerust om een afbouwhamer op te tillen, luid de bel van de schachtlift en voel de steenkool in je handen.

Terug naar de website