Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?

Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!

Wat speelt
er ondergronds?

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum behandelt in detail het leven in en om de mijnen van 1898 tot 1974. Wisselende exposities en evenementen bieden daarnaast verdieping op diverse onderwerpen in relatie tot de mijnbouw.

za.13.04

Barbaramiddag

Op zaterdag 13 april organiseert het Nederlands Mijnmuseum een Barbaramiddag. Barbaradeskundige Wiel Miseré verzorgt een lezing over de patrones van de mijnwerkers en de korte dramafilm Barbara van regisseur Mark Handels wordt getoond met daarna een ‘kijkje achter de schermen’. Deelnemers dienen zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl (€ 7,50 p.p.).

Lees meer

Vaste Collectie

De vaste collectie van het Nederlands Mijnmuseum is zeer divers. Van zwaar materieel tot textiel en van schilderijen tot mijnlampen. Met name de collectie over het ondergrondse werk wordt getoond in het NMM. Je maakt kennis met de uitrusting van de mijnwerker, de inrichting van een verbandkamer op de mijn en het uniform van de voetbalclub Limburgia. Ook bestaat de mogelijkheid om een afbouwhamer vast te pakken, je handen zwart te maken met steenkool of de grote collectie mijnlampen te aanschouwen.

Mijnobjecten schenken

Beschik je over mijnspullen of objecten die te maken hebben met het mijnbouwverleden van Nederlands Limburg en wil je deze schenken aan het museum? Stuur dan foto’s van de voorwerpen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl met je contactgegevens en achtergrondinformatie over het object. Hierna neemt het museum contact met je op.

Het Nederlands Mijnmuseum kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.