Nederlands Mijnmuseum eerste keer in Gezondsheidskrant Roda JC

Op 13 september reikte voormalig profvoetballer Nathan Rutjes de Gezondheidskrant 2018 van Roda JC Kerkrade uit aan de kinderburgemeester van Heerlen.

Voor het eerst is ook het Nederlands Mijnmuseum partner van de krant. Spelenderwijs leren kinderen over het mijnverleden van Nederland en over gezond eten, sporten, omgaan met geld. Deze krant wordt uitgereikt aan zo’n 10.000 kinderen in Zuid-Limburg.

De mijnbouwgeschiedenis staat aan de wieg van de voetbalclub Roda JC Kerkrade. Daarom gaan Roda JC Midden in de Maatschappij en het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen een partnership aan om deze diepgewortelde connectie te verstevigen. Het Mijnmuseum gaat deel uitmaken van de Schooltoer door het geven van workshops over mijnbouw.

De selectie van Roda JC bezocht op 4 september het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen en de Schacht Nulland in Kerkrade om te leren over de geschiedenis van de club en de streek. Tevens is het Mijnmuseum partner in het organiseren van de Glück Auf wedstrijd op 14 december bij de wedstrijd Roda JC – FC Volendam.