Mondkapjes verplicht in het museum

Vanaf zaterdag 3 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens je bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum. Dit is een maatregel die wij treffen in navolging van het dringende advies van de overheid. Zo bieden we onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers extra  bescherming.

In het museum is alles voor een veilig en ontspannen museumbezoek aanwezig: desinfectiemiddel, handschoenen, gemarkeerde looproutes en mondkapjes. In het weekend van 3 en 4 oktober verstrekken wij gratis mondkapjes. Daarna vragen wij een vergoeding van € 0,50 per mondkapje. Ook is het mogelijk om een stoffen mondkapje aan te schaffen die wij hebben laten maken door leer- en werkplek 100% Heerlen. Ze zijn van topkwaliteit, kosten € 5,- per stuk en beschikbaar zolang de voorraad strekt.