Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Gratis minicursus mijnverleden

Het mijnverleden: meer dan 75 jaar turbulente, vaderlandse geschiedenis waar je over wilt meepraten. Ook als je nog geboren moest worden na de mijnsluiting in 1965…

Het Nederlands Mijnmuseum nodigt je uit voor een gratis 6-delige mini-cursus ‘Mijnverleden voor beginners’ op Facebook. Met één minuut leestijd per week pik je alle basiskennis mee: wat is steenkool, hoe zag het er ondergronds eigenlijk uit? Wat droeg een mijnwerker allemaal bij zich en wat waren zijn hobby’s? Ook de historische mijnsluiting komt aan bod en hoe je die vandaag de dag nog steeds voelt in de voormalige Mijnstreek.

Leer je eigen geschiedenis kennen, krijg nieuwe gespreksstof met je ouders of opa en oma en kijk nooit meer hetzelfde naar de voormalige Mijnstreek.

Doe na afloop mee met het examen en maak ook nog kans op één van de drie mooie prijzen die het Nederlands Mijnmuseum beschikbaar stelt. Volg onze Facebook-pagina, laat bij het Facebook-evenement weten dat je meedoet en nodig iedereen uit die wel wat kennis over het mijnverleden kan gebruiken!

Terug naar de website