Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Doe mee met de Mijnbingo!

Woon je in de voormalige Mijnstreek? Bijvoorbeeld in Kerkrade, Heerlen, Brunssum, Hoensbroek, Landgraaf of Geleen? Doe dan mee met onze Mijnbingo! Een leuke en leerzame bezigheid in tijden van lockdown… Maak een ommetje door je eigen wijk met de speciale mijnbingokaart en kijk hoeveel van het verborgen mijnerfgoed bij jou in de wijk nog terug te vinden is.

Hoe speel je mee?

Download de mijnbingokaart via onderstaande link, print ‘m uit, neem ‘m mee naar buiten en kijk hoeveel jij kunt afstrepen. Ga samen met kinderen, want die kunnen goed zoeken of juist met je (groot)ouders, want die kunnen zich misschien nog van alles herinneren.

Maak de wandeling zo groot als je wilt. Van sommige ‘treffers’ zijn er nog maar een paar over of ze zijn lastig te herkennen, zoals bijvoorbeeld de mijnsteenbergen. De achterkant van de mijnbingokaart helpt je een beetje op weg.

Deel je ontdekkingen!

Maak een foto van jouw ‘BINGO!’, deel ‘m op social media, tag ons @nederlandsmijnmuseum en vermeld de locatie. Zo kunnen wij en onze volgers meegenieten van de verborgen sporen uit het mijnverleden die jij hebt ontdekt.

Download hier de mijnbingokaart

Download hier de printervriendelijke mijnbingokaart

Terug naar de website