Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Het museum gaat weer open!

Vanaf dinsdag 2 juni gaat het Nederlands Mijnmuseum weer open! Na wekenlang gesloten te zijn geweest vanwege de coronacrisis, kun je ons museum weer bezoeken. Nieuw zijn de ploegendiensten en de privérondleidingen. En natuurlijk is het museum helemaal volgens de actuele veiligheidsvoorschriften ingericht. Onze bezoekers vragen we om de voorschriften in acht te nemen.

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om het Nederlands Mijnmuseum ‘corona-proof’ te maken. Dat betekent: maximaal 8 bezoekers tegelijk in het museum, iedereen op 1,5 meter afstand, desinfectiegel en handschoenen aanwezig, looproutes én bezoek in sjiechten ofwel tijdsloten. Extra leuk: je kunt nu een privérondleiding bezoeken.

Sjiechten draaien in het mijnmuseum
Voor je bezoek aan het museum kies je bij het kopen van je ticket uit drie sjiechten. Ga je voor ochtendsjiech (10.30 – 12.30 uur), middagsjiech (12.30 – 14.30 uur) of late sjiech (14.30 – 16.30 uur, alleen doordeweeks)? Tijdens de twee uur in het museum, krijg je twee korte historische films te zien en ontdek je de rest van het museum op eigen gelegenheid. Je krijgt een informatiefolder mee en onze museumgidsen zijn nooit ver weg om jouw vragen te beantwoorden. Hoor je de luide bel van de liftschacht? Dan is het ‘einde sjiech’!

Boek een privérondleiding!
Het werken met sjiechten heeft een voordeel: je kunt nu een privérondleiding boeken voor maar € 10,- per persoon! In overleg reserveren wij een sjiech voor jou waarin je alleen, met z’n tweeën of met je hele gezin, vriendengroep of je collega’s kan komen (tot max. 8 personen). Je kunt de privérondleiding uitbreiden met koffie en vlaai (€ 13,50 p.p.). Om een privérondleiding te boeken, mail je naar reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl of bel je naar 045 – 5713 707.

Terug naar de website