Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?
Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!

Groepsarrangement
Graven & delven

Bodemschatten vertellen het verhaal van Heerlen tijdens dit boeiende groepsarrangement. Zeldzame archeologische vondsten en de overblijfselen van het indrukwekkende mijnverleden laten je kennismaken met ondergronds Heerlen. Neem een duikvlucht door het verborgen verleden van de stad en laat je rondleiden door het Nederlands Mijnmuseum én De Vondst op één dag. Koffie en vlaai staat klaar!

Informatie

Deelnemen aan Graven & delven kost € 10,50 per persoon
Dit is inclusief:

  • Toegang plus rondleiding Nederlands Mijnmuseum
  • Toegang plus rondleiding of audiotour De Vondst
  • Koffie of thee met vlaai

Er zijn twee starttijden: om 10.30 uur en om 12.30 uur. Het arrangement duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur. Stuur een mail naar reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl.

Let op: groepen kunnen uit minimaal 4 en maximaal 8 mensen bestaan uit  hetzelfde huishouden (i.v.m. huidige coronamaatregelen).

Programma

10.30 uur – Rondleiding Nederlands Mijnmuseum met koffie of thee & vlaai
12.00 uur – Wandeling door Heerlen naar De Vondst
13.00 uur – Rondleiding of audiotour bij De Vondst
14.00 uur – Einde arrangement

of

12.30 uur – Rondleiding Nederlands Mijnmuseum met koffie of thee en vlaai
14.00 uur – Wandeling door Heerlen naar De Vondst
14.30 uur – De Vondst
15.30 uur – Einde arrangement

Escapespel: De Schat van het Verleden

Het escapespel bij De Vondst kan erbij geboekt worden in plaats van een rondleiding/audiotour. Kijk voor meer informatie op De Schat van het Verleden, maar stuur voor je boeking een mail naar reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl. De meerprijs voor het escapespel is € 15,- per persoon.

Praktische informatie

Parkeren kan gedurende het arrangement gratis bij het Nederlands Mijnmuseum. Vanuit station Heerlen is het Nederlands Mijnmuseum binnen 5 minuten te voet te bereiken.

Je krijgt een plattegrond om je weg te vinden van het Nederlands Mijnmuseum naar De Vondst. Dat is ongeveer een kwartier lopen door de binnenstad van Heerlen. Het is een eenvoudige looproute, waarbij je het Maankwartier en de grote winkelstraat passeert. Onderweg is er voldoende horeca voor een hapje op de vuist of een uitgebreide lunch.

Terug naar de website
Terug naar de website