Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?
Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Gl├╝ck Auf!

Speel mee met de Mijnbingo

Woon je in de voormalige Mijnstreek? Bijvoorbeeld in Kerkrade, Heerlen, Brunssum, Hoensbroek, Landgraaf of Geleen? Doe dan mee met onze Mijnbingo! Print de mijnbingokaart uit, maak een ommetje door jouw wijk en kijk of jij sporen uit het mijnverleden kunt ontdekken. Samen halen we het mijnverleden weer naar boven.

Hoe speel je mee?

Download de mijnbingokaart via onderstaande link, print ‘m uit, neem ‘m mee naar buiten en kijk hoeveel zaken van de bingokaart jij kunt afstrepen. Ga samen met kinderen, want die kunnen goed zoeken of juist met je (groot)ouders, want die kunnen zich misschien nog van alles herinneren.

Maak de wandeling zo groot als je wilt. Van sommige ‘treffers’ zijn er nog maar een paar over of ze zijn lastig te herkennen, zoals bijvoorbeeld de mijnsteenbergen. De achterkant van de mijnbingokaart helpt je een beetje op weg.

Deel je ontdekkingen!

Maak een foto van jouw ‘BINGO!’, deel ‘m op social media, tag ons @nederlandsmijnmuseum en vermeld de locatie. Zo kunnen wij en onze volgers meegenieten van de verborgen sporen uit het mijnverleden die jij hebt ontdekt.

Download hier de mijnbingokaart

Download hier de printervriendelijke mijnbingokaart

Terug naar de website
Terug naar de website