Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?
Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!

Welkom koempel!

Plan een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum en ervaar hoe het leven van een koempel was, zowel onder- als bovengronds.

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag
10.30 – 16.00 uur

zaterdag t/m zondag
10.30 – 14.00 uur

Het museum is gesloten op:

  • Maandagen
  • Zaterdag 22 t/m maandag 24 februari (i.v.m. Carnaval)
  • Zondag 12 en maandag 13 april (i.v.m. Pasen)
  • 24 december vanaf 14 uur
  • Eerste Kerstdag
  • Tweede Kerstdag
  • Oudjaarsdag vanaf 14 uur
  • Nieuwjaarsdag

Adres & route

Openbaar vervoer
Het Nederlands Mijnmuseum ligt op ongeveer 5 minuten lopen van station Heerlen. Loop vanuit het station (Maankwartier) richting het Maanplein en steek dat recht over om de trappen af te dalen naar het Mijnmuseumpad. Links ligt het spoor en even verderop rechts de ingang van het Nederlands Mijnmuseum.

Auto
Navigeer naar de CBS-weg en volg de borden. Parkeren kan op het terrein van Carbon6. Rijd door de slagbomen middels het insteken van je bankpas, bij het museum krijg je een gratis uitrijkaart. Volg vanuit het parkeerterrein de borden naar het Nederlands Mijnmuseum.

Rondleidingen

dinsdag t/m vrijdag om 11.00 en 13.30 uur
zaterdag en zondag om 11.00 uur

Duur: 1,5 uur (inclusief twee films over de geschiedenis van de mijnbouw)

Toegankelijkheid

Voor rolstoelgebruikers is enkel de begane grond van het museum bereikbaar. Etage 1 en 2 zijn uitsluitend bereikbaar met een trap. Ook het ophaalgebouw is alleen bereikbaar via een trap.

Honden zijn niet toegestaan in het museum, met uitzondering van geleidehonden.

Groepen

Vriendengroepen, collega’s of hele families zijn van harte welkom in het museum. In overleg kan er een aangekleed programma samengesteld worden met bijvoorbeeld koffie en vlaai en/of een lunch bij Chopain, te vinden in het Carbon6-gebouw.

Voor een bezoek na openingstijd rekenen wij een apart tarief.

Het aanbod voor scholen vind je onder Educatie.

Arrangement ‘Mijnen & wijnen’

Tijdens dit dagarrangement bezoek je met een groep van minimaal 15 personen het Nederlands Mijnmuseum en genieten jullie aansluitend van een wijnbuffet bij wijngoed Fromberg in Ubachsberg, Voerendaal.

De totale kosten voor dit dagarrangement bedragen € 36,- per persoon. Dit arrangement is te boeken vanaf 15 personen. Kleinere groepen kunnen in overleg ook worden ontvangen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Wijngoed Fromberg via  +31(0)455 754 461 of mail naar wijngoed@fromberg.nl.

Terug naar de website