Welkom koempel!

Wat speelt
er ondergronds?
Weet je nog,
koempel?
Wat speelt
er bovengronds?
Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück Auf!

Welkom koempel!

Plan een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum en ervaar hoe het leven van een koempel was, zowel onder- als bovengronds.

Openingstijden

di. – vr. 10.30u – 16.00u
za. – zo. 10.30u – 14.00u

Het museum is gesloten op:

  • Maandag, tenzij een feestdag op maandag valt
  • Tijdens carnaval van zaterdag t/m maandag
  • Donderdag 24 oktober (tot 13.00 uur)
  • Vrijdag 1 november
  • Eerste Kerstdag

Adres & route

Openbaar vervoer
Het Nederlands Mijnmuseum ligt op ongeveer 7 minuten lopen van station Heerlen. Loop vanuit het station aan de centrumzijde/Parallelweg rechtsaf. Vervolgens -over het viaduct- direct rechts het hellend voetpaadje af en onder de spoortunnel door. Links aanhouden en vervolgens ziet u de entree van Carbon6 aan uw linkerzijde. Even verderop ligt het museum.

Auto
Navigeer naar CBS-Weg 2. U kunt parkeren op het terrein van Carbon6. Rijd door de slagbomen middels het insteken van uw bankpas, bij het museum krijgt u gratis een uitrijkaart.

Rondleidingen

di. – vr. 11.00u en 13.30u
za. – zo. 11.00u

Duur: 1,5u (inclusief 2 films over de geschiedenis van de mijnbouw)

Toegankelijkheid

Voor rolstoelgebruikers is enkel de begane grond van het museum bereikbaar. Etage 1 en 2 zijn uitsluitend bereikbaar met een trap. Ook het ophaalgebouw is alleen bereikbaar via een trap.

Groepen

Groepen vrienden, collega’s of hele families zijn van harte welkom in het museum. In overleg kan er een aangekleed programma samengesteld worden met bijvoorbeeld koffie en vlaai en/of een heerlijke lunch bij Chopain, te vinden in het Carbon6 gebouw.

Voor een bezoek na openingstijd rekenen wij een apart tarief.

Het aanbod voor scholen vind u onder Educatie.

Arrangement ‘Mijnen & wijnen’

Tijdens dit dagarrangement bezoek je met een groep van minimaal 15 personen het Nederlands Mijnmuseum en genieten jullie aansluitend van een wijnbuffet bij wijngoed Fromberg in Ubachsberg, Voerendaal.

De totale kosten voor dit dagarrangement bedragen € 36,- per persoon. Dit arrangement is te boeken vanaf 15 personen. Kleinere groepen kunnen in overleg ook worden ontvangen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Wijngoed Fromberg via  +31(0)455 754 461 of mail naar wijngoed@fromberg.nl.

Terug naar de website