Welkom koempel!
Ontdek alle kleuren
van het mijnverleden
Weet je nog,
koempel?

Wat speelt
er bovengronds?

Het bovenhalen
van ons verleden
voor onze toekomst.
Samen het verleden bovenhalen.
Glück auf!
Terug naar nieuws

Barbaradag 2021: deze films zie je in Royal

Zoals elk jaar besteedt het Nederlands Mijnmuseum besteedt aandacht aan 4 december, de naamdag van de heilige Barbara. Dit jaar is er weer een filmavond in het Royal Theater, in samenwerking met Filmhuis De Spiegel. Er worden die avond twee films vertoond, de documentaire Wasteland en traditiegetrouw de korte film van eigen bodem Barbara.

Tijdens deze filmavond in het Royal Theater in Heerlen worden twee films vertoond. De eerste film, Wasteland, gaat over twee door mensen geschonden plekken: de afvalberg van een voormalige steenkoolmijn in de Borinage (België) en de groeve van een voormalige bruinkoolmijn in de regio Keulen – Aken (Duitsland). De korte film Barbara is een dramafilm die zich afspeelt in de Mijnstreek van de jaren vijftig. Het gaat over de angsten die de vrouwen van mijnwerkers uitstonden om hun mannen diep onder de grond en over kameraadschap onder mijnwerkers.

Kijk voor meer informatie en tickets voor Barbaradag op de website van Filmhuis De Spiegel. Mensen die Barbara heetten, krijgen gratis toegang op vertoon van een identiteitsbewijs.

Terug naar de website