10.000ste bezoeker

Hoera! Op 28 december 2018 heeft het Nederlands Mijnmuseum haar 10.000ste bezoeker van 2018 verwelkomd.

Dit is mede behaald dankzij de grote belangstelling van scholen en speciale evenementen. Zo zijn er een aantal filmavonden gehouden, de avond over ‘Veranderend Landschap’ in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een lezing door Maurice Hermans tijdens de Maand van de Geschiedenis en de Open Depotdag wegens de archeologiedagen. Ook de opening van de wisseltentoonstelling ‘Van oliepitje tot petlamp’ gecreëerd met het gewonnen bedrag van de Willem Wolff Prijs en de tentoonstelling van Europese mijnlampen tijdens de Open Monumentendag trok dit jaar veel belangstellenden.

In 2019 staan weer diverse bijzondere evenementen gepland. Zo wordt op 5 januari 2019 de tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’ geopend (Opening Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool, i.s.m. Sociaal Historisch Centrum voor Limburg). Houd hiervoor onze website en sociale media in de gaten.

Foto: op de foto overhandigt voorzitter Eke Zijlstra een bloemetje aan de 10.000ste bezoeker Marianne Houben.

Marianne kwam op bezoek met haar vriendengroep. De vrienden kennen zich al 40 jaar. Ze noemen zich ‘’Sjutterie de Lange Luip’’ en zijn afkomstig uit Nuth. De oorsprong van de naam is te vinden in een carnavalsgroep/hit.

Ondertussen wonen de vrienden verdeeld door heel Nederland maar al 25 jaar komt de groep tussen kerst en oud op nieuw bij elkaar en organiseren dan een cultureel uitje en een lekker hapje eten.